Recenzja książki – „Dietetyka w chirurgii bariatrycznej”

Podręcznik „Dietetyka w chirurgii bariatrycznej” to akademickie źródło wiedzy o roli dietetyki w chirurgii otyłości. Został napisany przez doświadczonych specjalistów z dziedziny chirurgii bariatrycznej i dietetyki klinicznej. Za redakcję naukową odpowiadali dr n. med. Iwona Boniecka i prof. dr hab. n. med. Wojciech Lisik. Czy warto po nią sięgnąć?

Dla dietetyków, specjalizujących się w chirurgii bariatrycznej, książka „Dietetyka w chirurgii bariatrycznej” będzie kluczowym źródłem wiedzy. Treść opiera się na najnowszych badaniach, technikach i zaleceniach. Publikacja zawiera między innymi wyjaśnienie roli mikrobioty jelitowej w otyłości oraz omówienie dietetycznych interwencji na różnych etapach leczenia.

Na portalu dietetycy.org.pl znajdziemy zapewnienie: książka „Dietetyka w chirurgii bariatrycznej” dostarcza dietetykom solidne podstawy do efektywnego zarządzania dietą pacjentów po operacjach bariatrycznych. To jest zaś kluczowe dla zdrowia pacjentów i ich satysfakcji z wyników leczenia. Publikacja ta z pewnością przyczyni się do podnoszenia standardów praktyki dietetycznej w środowisku klinicznym.

źródło: dietetycy.org.pl